Menu Luk

Psykiater

Psykiater hos Den Miljøterapeutiske Organisation?

Den Miljøterapeutiske Organisation har en psykiater tilknyttet, som størstedelen af de anbragte unge er i forløb hos. Et forløb hos en psykiater er en del af ydelserne på vores opholdssteder på Sjælland i henholdsvis Svinninge, Jyderup og Kalundborg. Det betyder, at den unge har alle ydelser samlet ét sted, hvilket letter processen for både den unge og den unges forældre.

Vores psykiater hedder Michael Maagensen. Han er speciallæge i psykoterapi og godkendt af børne- og ungdomspsykiatrisk selskab.

Hvad gør en psykiater?

En psykiater behandler psykisk sygdom gennem både medicin og samtaleterapi, og det er psykiateren, som har ansvaret for den unges medikamentelle behandling. Psykiateren har sine konsultationer på vores egne matrikler, hvor han ugentligt befinder sig. Han er derfor meget tilgængelig og nærværende – både i de regelmæssige samtaler med den unge og i situationer, hvor det vurderes, at en ung har et mere akut opstået og presserende behov. Af erfaring ved vi, at psykiaterens tilstedeværelse også er en stor fordel, hvis der opleves behov for at ændre i den unges medicin.

Psykiateren arbejder tæt sammen med forældre, miljøterapeuter og ledelse omkring forløbene. Det giver psykiateren en forståelse for den unges hverdag, og hvordan den unge opleves af andre. Til konsultationerne har den unge en miljøterapeut med, og der er også mulighed for, at forældrene kan deltage. Det nære samarbejde mellem psykiater og de andre involverede parter omkring den unge er med til at kvalificere forløbene, og samarbejdet støtter den unge i bedst muligt at kunne få at realistisk billede af sin egen situation.

Hos Den Miljøterapeutiske Organisation tilbyder vi også at udarbejde diagnosticering og lave udredningsforløb efter en konkret vurdering og aftale.

Henvisning til psykiater?

Anbringelsen hos Den Miljøterapeutiske Organisation fungerer i sig selv som en henvisning til psykiater, eftersom den unge har et erkendt behandlingsbehov. Er den unge i forvejen tilknyttet en psykiater, er det muligt at skifte til vores psykiater for at få al behandling samlet ét sted.