NADA-Akupunktur

Hvad er NADA-Akupunktur?

NADA er kort fortalt øreakupunktur. Det er en behandlingsform, som har til formål at afbalancere og styrke kroppens funktioner. Metoden stammer helt tilbage fra 1970’erne, men bruges stadig flittigt i dag. NADA-akupunktur kan blandt andet bruges i forbindelse med stress, afhængighed, angst, depression, søvnløshed, personlig udvikling og psykiatriske symptomer.

NADA-akupunktur har i mange år været en del af behandlingstilbuddet i Den Miljøterapeutiske Organisation, og erfaringerne er gode. Vores miljøterapeuter uddannes som instruktører og arbejder målrettet med at inddrage akupunkturen i hverdagen og i kontinuerlige forløb med de unge.

NADA fungerer som et supplement til den miljøterapeutiske og mentaliseringsbaserede behandling. På vores ydelsesark kan du se hvilke af vores opholdssteder, der tilbyder NADA-akupunktur.

NADA-akupunktur punkter og forløb

Under NADA-behandlingen sættes fem sterile engangsnåle i hvert øre. Brugeren vil mærke nogle små stik, når nålene sættes i, men det forsvinder hurtigt igen. Nålene skal sidde i ørene i 45 minutter, og for at få den fulde effekt af behandlingen, bør brugeren sidde stille og slappe af imens. Behandlingen er som udgangspunkt en nonverbal proces – det betyder ikke, at der ikke må tales imens, men blot af effekten er størst, hvis samtalen begrænses, og brugeren får lov til at slappe af under behandlingen. På den måde er behandlingen også med til at skabe en ro og nær kontakt mellem miljøterapeuten og barnet, den unge eller den voksne, eftersom det stille samvær i sig selv kan have en beroligende effekt.

I NADA-akupunktur arbejder man med fem punkter, som har hver sine positive egenskaber. De fem punkter er:

  • Sympatikus, som giver sindsro
  • Shen Men, som øger ens tålmodighed
  • Nyren, som giver viljestyrke og visdom
  • Lungen, som giver mod og lindrer sorg
  • Leveren, som giver accept og mindsker vrede

Du kan læse mere om NADA her

Læs mindre Læs mere

Hvordan virker NADA-akupunktur?

NADA virker ved at stimulere belønningssystemet. Akupunkturen udløser endorfiner i kroppen og påvirker en række transmitterstoffer, hvilket giver den afslappende og stabiliserende effekt.

NADA er bivirkningsfrit og tilfører ikke noget til kroppen, men hjælper derimod kroppen til at reetablere sig selv og skabe balance. Derfor er der heller ingen begrænsninger på NADA, og alle kan have gavn af behandlingen.

Selvom akupunkturen har en øjeblikkelig virkning, virker NADA bedst ved regelmæssige og længerevarende forløb. Mange oplever, at de vedvarende NADA-forløb er med til at skabe ro – fysisk såvel som følelsesmæssigt.

Flere af ydelserne:

Akut anbringelse

Behandlingen

Døgnanbringelse

Familiebehandling og familieterapi

Mentalisering

Miljøterapi

Psykiater

Sanseintegration

Støttet og overvåget samvær

Ydelses ark

§ 54-støtteperson