Holmegården
Opholdsstedet Holmegården
Holmegården 3, 4520 Svinninge
Opholdsstedet Holmegården er godkendt til: samlet 14 børn, unge samt voksne inden for følgende målgrupper, jf. lov om social service § 66, stk. 1., nr. 6, samt § 107.
Bosted med mulighed for efterværn.
Holmegården er et behandlingssted, som er indrettet i en flot istandsat firelænget gård, beliggende i naturskønne omgivelser. Omkranset af træer og buske, er der en stor have med bålsted, trampolin, frugttræer og plads til at der kan findes en fredelig krog at finde ro i. Der hygges ofte omkring bålet – især om aftenen og i weekenden, hvor der er megen grin og snak blandt de unge og voksne. Ofte benyttes også stranden som er en kort køretur væk, da det er sted alle er glade for at køre til både sommer og vinter. Om sommeren bades der, ses solnedgang eller spises is i ishuset.
Der er mange forskellige aktiviteter for de unge på Holmegården, herunder: kreativt værksted, yoga-aftener, en fælles ugentlig indkøbstur og i weekender er der altid et tilbud om en aktivitet eller en udflugt. Svinninge ligger ikke længere end en rask gåtur væk, og de unge smutter tit ind til byen for at handle dyrke sport, eller andet spændende.
Opholdssted for børn og unge mellem 10 og 23 år
Holmegården 3, 4520 Svinninge
På Opholdsstedet Holmegården er der plads til 14 unge med svære psykiske vanskeligheder og sygdom i alderen 10-23 år, som bor i to afdelinger i hver sin gårdlænge – Øst og Nord. Beboerne er unge med forskellige psykiske og sociale behandlingsproblematikker, som på hver sin måde har behov for støtte i hverdagen. Når en ung flytter ind, tages der hensyn til hvor den unge vil passe bedst ind i forhold til de andre unge, og der tages varmt imod alle nye, da det jo er en situation, hvor der er meget som skal opdages og læres, og det derfor er vigtigt at føle sig velkommen.
Skole og Uddannelse
Barnet/den unge støttes i at have en hverdag, hvor de kommer afsted i skole, uddannelse eller anden dagsbeskæftigelse. Det er meget vigtigt at der sker noget meningsfyldt, udviklende og stimulerende i hverdagen, hvorfor beskæftigelse er en obligatorisk del af at bo på Holmegården. Alle har et potentiale og muligheder for uddannelse og beskæftigelse, hvilket prioriteres at støtte op om, hvad enten det er ved at hjælpe med at komme i seng, komme op, få morgenmad, danne overblik over dagen, eller hvordan den enkelte unges behov end må være.
Der er mange af de unge, som er tilknyttet Den Miljøterapeutiske Organisations egne skoler: Hjembækskolen og Farmen. Samarbejdet er tæt, og den behandlingsmæssige tilgang på skolerne, er ensartet med Holmegårdens.
Behandling
Den behandlingsmæssige tilgang er miljøterapeutisk, hvilket betyder at der er miljøterapeuter som skaber en relation til den enkelte unge, i en hverdag hvor rammerne er tydelige, forudsigelige og ensartede. Derudover arbejdes der mentaliseringsbaseret, for at styrke den unges forståelse for sig selv, andre og det sociale samspil og påvirkningen indbyrdes. Der tilbydes også forskellige behandlingsmæssige ydelser, herunder psykiater, NADA, sansemotorisk behandling, mentaliseringsbaserede øvelser og meget andet.
Læs mere om unge og opholdssteder her.
Læs mere akut anbringelse her.



















