Menu Luk

Dagbehandlingstilbud

Hvad er et dagbehandlingstilbud?

Dagbehandlingstilbud i Den Miljøterapeutiske Organisation er skoler, hvor undervisningen og behandlingen er hverdagen. Undervisningen er rammen for skoledagen med ambitionen om, at eleverne skal have fagligt udbytte, og behandlingen ligger i tilgangen, struktureringen og andre konkrete behandlingsmetoder, som tilbydes. Det betyder, at vores dagbehandlingstilbud følger bestemmelserne i Folkeskoleloven i forhold til, hvor mange timer hver elev skal være i skole, og hvilke fag de skal undervises i.

Der er mulighed for at tage afsluttende prøver i 9. og 10. klasse såvel som efterfølgende at kunne tage et særligt tilrettelagt uddannelsesforløb (STU). For børn og unge som har brug for dagbehandlingstilbud som vores, er der et behandlingsbehov forstået som, at der er behov for en specialiseret tilgang og mulighed for at tage hensyn til den enkeltes behov.

Behandlingen er baseret på miljøterapi og mentalisering, hvorfor der arbejdes meget struktureret såvel som relationelt, anerkendende og med forståelse for den enkeltes behandlingsproblematikker. Dette sker på baggrund af en normering, som gør det muligt for lærerne at være tæt på eleverne med flere lærere i mindre klasser. Målsætningen er, at eleverne skal trives og udvikle sig personligt såvel som fagligt.

Se herunder video om vores ene dagbehandlingstilbud; Hjembækskolen.