Holmegården

En idyllisk gård ved Svinninge med plads til 14 unge

Et godt stykke ud af en markvej ved landsbyen Svinninge, mellem Holbæk og Kalundborg, finder man opholdsstedet Holmegården, der er indrettet i en flot istandsat firelænget gård fra 1800-tallet. Der er plads til 14 unge i alderen 10-23 år, som bor i to afdelinger i hver sin gårdlænge - Øst og Nord.

Beboerne er unge med forskellige psykiske og sociale problematikker. Nogle af dem er elever på Hjembækskolen, mens andre går på skoler i lokalområdet.

Der er masser af plads til at udfolde sig, både ude og inde, på Holmegårdens arealer. De i alt 700 kvadratmeter beboelse omfatter, ud over værelser, en række fælles faciliteter for de to afdelinger. Blandt andet er man fælles om et stort og lyst multirum, hvor der hver anden onsdag er ”Krea-aften” - en meget populær aktivitet blandt de unge. Her bliver der bygget drømmefangere, fremstillet notesbøger, malet billeder, og hvad man ellers kan finde på af sjove ting.

Der er også faste yoga-aftener, en fælles ugentlig indkøbstur og i weekender er der altid et tilbud om en aktivitet eller en udflugt. Svinninge ligger ikke længere end en rask gåtur væk, og de unge smutter tit ind til byen for at handle eller deltage i sport eller andet spændende. I den store have er det muligt at finde en stille krog, hvis det er det, man tænger til, men der er også plads til fælles hygge om bålet om sommeren eller til forskellige spil med de andre beboere. Den faste daglige struktur i de to huse på Holmegården omfatter samling om eftermiddagen klokken 15.30, aftensmad klokken 18.30 og aftente, som nydes fra klokken 20.30.

Det betyder meget for beboerne, at Holmegården er flot istandsat både inde og ude, og der bliver passet godt på stedet. Det er derfor også med tydelig stolthed, at man viser huset frem til den årlige sommerfest for familie og venner. Her kan hver beboer invitere op til 7-8 gæster, og der er typisk op til omkring 100 deltagere til festen.

Opholdsstedet Holmegården

Holmegården 3, 4420 Svinninge