Ungekollegiet

UNGEKOLLEGIET LIGGER CENTRALT I HOLBÆK BY OG ER ET STED FOR UNGE, SOM ER KLAR TIL AT BO FOR SIG SELV, MED EN TILKNYTTET STØTTEKONTAKTPERSON

Ungekollegiet er en del af Den Miljøterapeutiske Organisation og er et §85 og §107 tilbud på Sjælland.

De første unge flytter ind i september måned 2018 hvor ungekollegiet åbner så snart istandsættelsen er tilendebragt.

Ungekollegiet er beliggende i Holbæk på Tidemandsvej 6. Det er meget centralt placeret i forhold til station og det brede udbud af ungdomsuddannelsesinstitutioner, der er i byen. Alt er inden for gå- eller cykelafstand, men der er også mulighed for at bruge offentlig transport. Dette er selvsagt også gældende for alle de forskellige fritidsaktiviteter, f.eks. sport, som er tilgængelige i Holbæk.

Ungekollegiet er et to-plans byhus med plads til to unge på hver etage. På hver etage er der fælles bad, køkken, opholdsområde, og de unge har hvert sit værelse. Der er en hyggelig lille gårdhave og et anneks, hvor der er personalefaciliteter. Huset er ny-renoveret.

I forhold til beboerne gøres der grundige overvejelser om, hvem der skal bo i huset og også, hvem der skal bo på samme etage, så der kan være en god relation og samarbejde imellem disse. Ungekollegiet er blevet etableret som en mellemstation for unge mennesker, som er på vej mod en selvstændig tilværelse, men som stadig har brug for støtte og hjælp til at nå helt i mål. Denne støtte er i form af miljøterapeuter, som er til stede i huset om morgenen for at hjælpe de unge op og afsted fra morgenstunden til dagens aktiviteter og sørge for, at der er en fast morgenrytme at stå op til. Det er botræning men også personlig vejledning og støtte. Denne vejledning udspringer i, at der for den enkelte unge målrettet skal arbejdes på de personlige udfordringer, som gør at der for nuværende er et støttebehov. Som en del af støttende arbejde, fører miljøterapeuterne fortløbende dagbog for den enkelte til brug ved samtaler, målfastsættelse og refleksion, samt udarbejder halvårlige rapporter forud for statusmøder ved samme intervaller.

Ligeledes er der en miljøterapeut eftermiddag og aften, når dagsaktiviteten er slut og de unge vender hjem. Der kan være behov for efterbehandling af dagens oplevelser eller til lektiehjælp mm. Miljøterapeuten er i huset indtil ud på aftenen for at støtte op omkring fritidsaktiviteter, fællesaktiviteter, fællesspisning mm. Det er også miljøterapeuten, som sikrer, at husets fælles sociale aktiviteter såsom husmøde, fællesspisning mv. bliver afviklet samt tager et medansvar for, at alle unge løbende motiveres til deltagelse i disse obligatoriske aktiviteter. Miljøterapeuterne er i huset mandag til fredag, samt lørdag eller søndag, og med sikkerhed ved fællesaktiviteter, som er en del af fællesskabet og derfor obligatoriske. Dette gælder også den ugentlige fællesspisning, som ligger på en fast ugedag, efterfølgende ugens fælles husmøde. Ca. hveranden weekend afholdes der en fællesaktivitet sammen med en miljøterapeut for også her at styrke fællesskabet og modarbejde eventuelle tendenser til isolation. Weekendaktiviteterne er ikke obligatoriske, men det tilstræbes at få alle med på disse. Som beboer i huset har man altså nogle obligatoriske aktiviteter at deltage i, for at styrke kendskabet til hinanden, fællesskabet og for at kunne få talt om eventuelle gode oplevelser eller forandringer, som man ønsker iværksat.


Ønsker du at høre mere om vores andre afdelinger, hvor langt de fleste af dem også har mulighed for at tilbyde botilbud i form af §107? Så hører vi gerne fra dig, ligesom du selvfølgelig også er velkommen til en rundvisning.

Kontakt os allerede i dag:

Vi kan altid tage imod med kort varsel, og vi står klar til at hjælpe jer.