Ungekollegiet

Et bosted for unge over 18, midt i Holbæk

Ungekollegiet bor i en ældre, velholdt villa på Tidemandsvej midt i Holbæk by. Kollegiet bebos af fire unge fra 18 års alderen med forskellige psykiske problemstillinger, der gør, at de har behov for en del støtte for at klare en hverdag i egen bolig. Der er en miljøterapeut i huset hver dag for at støtte de unge med at både med komme i gang med dagen, men også i løbet af dagen, hvis der skulle være noget og om aftenen også. Der vil være en miljøterapeut til stede alle dage.

Ungekollegiets beboere er alle i dagbeskæftigelse, såsom uddannelse eller arbejde. De står selv for at lave mad til hverdag og for at holde deres værelser og de fælles omgivelser pæne og rene. Der er to værelser på hver etage med fælles køkken og bad, og i stueetagen er der en fællesstue med udgang til egen gårdhave.

Hver torsdag er der fællesspisning, og i den forbindelse holdes der et husmøde, hvor man planlægger fælles aktiviteter og tager en snak om eventuelle problemer. På det faste program er også en ugentlig rengøringsdag, og en gang om måneden tager man på en tur sammen til et sted eller en aktivitet. Det er dog frivilligt, om man vil deltage.

De unge har ret frie rammer på Ungekollegiet – f.eks. må de godt have overnattende gæster. De lærer at tage hensyn til hinanden i hverdagen og at bo sammen som gode naboer på trods af deres forskelligheder. Hvis man for eksempel skal have overnattende gæster, skal de andre beboere have besked i forvejen, og der skal være ro i huset hver aften klokken 23.

Beboerne på Ungekollegiet benytter sig i høj grad af de mange fritidstilbud, der er i Holbæk by, og hvis det kniber med motivationen til at komme ud af døren, kan det sagtens arrangeres, at miljøterapeuten tager med i fitnesscentret eller deltager på anden vis.

Ungekollegiet

Tidemandsvej 6, 4300 Holbæk