Bosted

Vores bosted er for unge over 18 år

Udsatte unge over 18, som er mere selvstændige og kun har brug for begrænset støtte kan anbringes på et kollegielignende opholdssted. Ungdomsboliger og lejligheder anvendes oftest som ”eget værelse”. Der er forskellige formål med, at en ung kan komme på et kollegie – dels giver det den unge mulighed for at komme væk fra en eventuel konfliktfyldt hverdag i hjemmet, men det er også en del af processen til at leve et selvstændigt voksenliv, hvis den unge kommer direkte fra et andet anbringelsesophold. Der vil være en kontaktperson tilknyttet stedet på en daglig basis, men der vil dog ikke være støtte hele døgnet rundt ligesom på opholdssteder til yngre unge og børn. Den unge klarer sig selv til en vis grad, hvilket vil sige, at den unge går i skole eller på arbejde og så vidt muligt kan klare sig selv i hverdagen. Der hvor den unge stadig har brug for hjælp og støtte er så der, hvor en kontaktperson vil kunne gå ind og hjælpe.

Du kan læse mere om ungdomsboliger her

Smukke omgivelser

Vi går meget op i, at de unge får en god oplevelse, når de besøger et af vores bosted. Det skal både være sjovt, men der skal også være plads til, at man kan få fred og ro. Vi laver ofte aktiviteter sammen, men har den unge behov for et frirum, tager vi hånd om dette. Vores bosted for unge er udstyret med moderne faciliteter, hvor der er rig mulighed for eksempelvis at dyrke sport. Vi tager ofte på udflugter sammen ud i naturen, ligesom vi også dyrker sport som fodbold eller styrketræning.

Vi gør en dyd ud af at møde de unge med åbne arme under deres ophold. Vi møder dem med den respekt og åbenhed, som vi synes, de fortjener. Vi er både klar til at tale om problemer, ligesom vi er klar på at have det sjovt. Fælles for alle medarbejdere på vores bosted er, at de har de rette sundhedsfaglige og pædagogiske kompetencer.

Dagligdagen på et bosted

Vi sørger for, at der er en klar struktur i beboernes hverdag. Mange af beboerne har et dagbehandlingstilbud, hvor de tilbringer meget af dagen. Når de unge kommer hjem fra dette tilbud, sørger vores medarbejdere for at være der for dem, hvis de har behov for det. Vi støtter meget op om uddannelsen. Undersøgelser viser nemlig en tydelig sammenhæng mellem uddannelse, og så hvordan man klarer sig i voksenlivet.

Vi ønsker en tæt og åben dialog med forældre. Forældre og pårørende er altid meget velkommen til at besøge opholdsstederne, hvis det er aftalt på forhånd. Vi rapporterer i øvrigt til forældre minimum en gang ugentligt, så man som forældre har en klar viden omkring, hvordan det går barnet. Det gælder såvel både i skolen men også på bostedet. Alle forældre inviteres løbende til forskellige sociale arrangementer. Mange af vores bosted for unge har både sommerfester og julefester.

Vil du vide mere om vores bosted på sjælland

Har du spørgsmål til et af vores bosted, eller vil du vide mere? Så kan du ringe til os på 7023 2929 eller på vores e-mail dmo@dmo.dk. Hvis du ønsker en rundvisning på et af vores bosted, kan vi med glæde tilbyde det. Har du behov for en rundvisning på et bosted, kan vi naturligvis godt tilbyde dig dette.