Hverdagen

En overskuelig hverdag men ikke kedelig

Miljøet i Stokkebjerghusene er kendetegnet af en fast struktur, som de unge kender og hurtigt lærer at sætte pris på. Vi har indført faste tider for måltider, skolegang, aktiviteter og de forskellige opgaver, der skal laves hver uge. Hver ung er alene med en voksen i mindst en halv time hver dag – her samarbejder man om en daglig opgave, som voksenlivet senere kommer til at byde på, det kan være enten tøjvask, rengøring, madlavning eller ugesnak. Generelt er de unge omgivet af professionelle voksne, der arbejder anerkendende og nærværende.

Skolen er grundlaget for et godt voksenliv
Mange unge har dårlige erfaringer med at gå i skole, men både undersøgelser og den sunde fornuft fortæller, at der er sammenhæng mellem, hvor meget man får ud af sin skolegang, og hvordan man senere klarer sig som voksen.
De unges dagbehandlingstilbud tager derfor individuelle hensyn til den pågældende unge, og miljøterapeuterne støtter massivt op om, at de unge passer deres skolegang. Af samme grund er der derfor også et tæt samarbejde mellem Stokkebjerghusene og skolen.

Der lægges vægt på den unges sundhed - derfor serverer vi en kost, der matcher Fødevareministeriets anbefalinger.

Vi tilbyder følgende faste gruppeaktiviteter:

  • Psykoedukation

  • Sanseintegrationsgrupper

  • Løbegrupper

  • Styrketræning

  • Diverse sportsaktiviteter

  • Træning i eget træningsrum

Der etableres ofte gruppeaktiviteter - det kan for eksempel være pigegrupper og diverse selvhjælpsgrupper. Desuden udarbejdes der livshistorier sammen med de unge i Stokkebjerghusene.