Drosselvej

Et opholdssted midt i Jyderup

Opholdsstedet Drosselvej er placeret i et stort parcelhus i et fredeligt hjørne af Jyderup by. Her er der plads til fem unge, der har indrettet sig i værelser af varierende størrelser - et par af værelserne på førstesalen er rigtig store og har deres egen altan. Du kan se billeder fra opholdsstedet Drosselvej her

Centralt i det rummelige hus er den store stue, som danner rammen for de fleste af dagligdagens aktiviteter. Det er her, man samles til det veldækkede morgenbord med friske morgenboller, inden der er fælles afgang med bus klokken 8.30 til Hjembækskolen, hvor alle de nuværende beboere går. Det er også her i stuen, at der er samling klokken 15.30, når alle er hjemme igen. Her går eftermiddagen bl.a. med at klare dagens pligter i samarbejde med en voksen, inden en af beboerne og en miljøterapeut er klar med aftensmaden klokken 19. Når der er spist, er aftenen åben for forskellige aktiviteter. Nogle dyrker sport, fitness eller en hjemlig hobby som at sy eller tegne, mens andre måske har brug for at slappe af med en gang NADA-øreakupunktur. Der er også et tilbud om en sansemotorisk behandling af en ergoterapeut, som nogle benytter sig af en gang om ugen.

Som alt andet i huset er der også faste rammer, når det er tid til, de unge skal natte ned. Det sker til faste tider hver dag, hvor nogle får læst historier op, mens andre måske bare har brug for at have en voksen hos sig, inden de skal sove. Beboerne på Drosselvej er i aldersgruppen 12-23 og har alle en psykiatrisk diagnose og andre komplekse problemer. Nogle har ikke gået i skole i flere år, når de flytter ind.

Der bliver lagt vægt på, at de unge har en fællesskabsfølelse omkring huset, så de føler ejerskab til stedet og lærer at omgås andre og forstå deres udfordringer. Der er altid noget at lave sammen i weekenden på Drosselvej, f.eks. en tur til stranden eller en tur i ZOO, og disse aktiviteter planlægges på husmødet, som holdes hver 14. dag. Der er også en behandlingstur af en uges varighed hvert år og ikke mindst den årlige sommerfest, som alle ser frem til, hvor man kan invitere familie og venner med og vise, hvor man bor.

Et andet eksempel på sammenholdet på Drosselvej er projekt ”Stamtræ for alle”, hvor hver enkelt skal finde frem til sine rødder og få dem indplaceret i et fælles stamtræ, som skal pynte op i stuen. Der lægges stor vægt på kontakten til de unges familier, og stamtræet er derfor også en anderledes måde at arbejde med familien på, og som kan give anledning til gode snakke med forældre og bedsteforældre.

 

Opholdsstedet Drosselvej

Drosselvej 2, 4450 Jyderup