Dagbehandlingsskole

 

Vores dagbehandlingsskole er Hjembækskolen, der er beliggende i smukke og naturskønne omgivelser. Skolen er placeret lidt uden for Hjembæk, der er en landsby lidt uden for Jyderup. Dagbehandlingsskolen er moderniseret og renoveret i 2013 og indeholder 5 store og flotte klasselokaler, mindre arbejdsrum og andre områder, hvor de unge kan arbejde eller finde ro. 

Vil du høre mere? Så kontakt os på 7023 2929 eller på mail dmo@dmo.dk.

Dagbehandlingsskole med aktiviteter

Der er mulighed for at lave en masse forskellige aktiviteter på Hjembækskolen. Vi tilbyder blandt andet en gymnastiksal, et træningscenter, billedkunstlokale, fodboldbaner og værksteder. Den smukke natur omkring skolen giver ligeledes rig mulighed for udflugter og afkobling. Ønsker du at se skolen, er du selvfølgelig altid meget velkommen til at komme forbi til en rundvisning.  

Miljøterapi i undervisningen

Vi er specialiserede i at undervise unge med et behandlingsbehov, og bruger her miljøterapi. Du kan læse mere om denne metode under behandlingen. Vi har desuden et tæt samarbejde med vores andre opholdssteder, som du kan læse mere om i menuen. Mange af dagbehandlingsskolens elever kommer herfra, men vi har også elever, der bor hjemme. 

Om undervisningen

Vores undervisningslokaler er moderne og med gode undervisningsfaciliteter. Vi har i undervisningen et stort fokus på brug af IT i undervisningen. Når de unge forlader skolen og skal læse videre, vil der være et stort brug af IT i undervisningen, og det er derfor vores opgave og pligt at sørge for, at vores elever bliver klar til dette.

I undervisningen sørger vi desuden også for, at der er en genkendelig og tydelig struktur i løbet af skoledagen. Derfor har eleverne et fast skema. Så ved de, hvad der vil vente dem den følgende dag. Vi går også op i at fremme både den psykiske og fysiske trivsel. Derfor vil eleverne få en sund frokost, ligesom der også vil være valgfag, hvor eleverne kan være fysisk aktive. I valgfagene arbejder eleverne på tværs af klasserne, så der vil være mulighed for, at de også kan lære andre elever at kende.

Fokus på uddannelsesparathed

De fleste elever på dagbehandlingsskolen ligger i aldersgruppen 14-18 år. Vi har dog elever helt ned til 12 år og op til 25 år. Vi arbejder ud fra princippet om, at de unge bliver skoleparate, derefter prøveklar og tilsidst uddannelsesparate. Undervisningen er meget individuel, da der oftest er et stort spænd i det faglige niveau. 

Skolen er underlagt folkeskoleloven og overholder dermed alle de formelle krav. 

Her er lidt mere info om skolen:

  • Gennemsnitligt 7 elever i en klasse og der er altid minimum 2 lærere i en klasse.

  • På skolen er der ca. 35 elever, heraf er en gruppe STU-elever.

  • Skolen er prøveafholdende, dvs. der tilbydes 9. og 10. kl. afgangsprøve.

  • Skolen er fra skolestart august 2017 blevet til en mobilfri skole.

Adresse: Lille Stokkebjergvej 9, 4450 Jyderup.