Beboere

MØD ET PAR AF DE UNGE, SOM BOR PÅ KOLLEGIET OG HØR DEM FORTÆLLE LIDT FRA LIVet OG VEJEN TIL UNGEKOLLEGIET.

Mikkel er en ung mand på 20 år, som netop har afsluttet et STU-forløb på Hjembækskolen, hvor han bl.a. havde undervisning på VUC for at få gjort sine afgangsprøver færdig. Han har boet på opholdssteder med en tidligere historik præget af konflikt og isolation, men han har siden sin tilknytning til Den Miljøteapeutiske Organisation forandret sig, og han er blevet klar til at komme videre til en mere selvstændig hverdag på Ungekollegiet.

”Hvis jeg ikke var flyttet til DMO, havde jeg nok været meget sølle. Jeg synes, at jeg er blevet hjulpet til at være en anstændig person. DMO har på en eller anden måde reddet mig, for jeg var nok ellers endt som en indelukket og passiv person.”

Han fortsætter sit uddannelsesforløb på VUC med ambitioner om videre uddannelse indenfor sikkerhedsbranchen.

Han er desuden under sit ophold blevet en meget fysisk aktiv ung mand, der kommer meget ud, og som interesserer sig for og i sin fritid dyrker styrketræning, boksning og kampsport.

Oskar er en ung mand på 21 år, som flytter til Ungekollegiet efter at have boet på et opholdssted de seneste år. Han har fået god styr på døgnrytme, mødestabilitet og er ligeledes blevet meget mere socialt aktiv til glæde for alle omkring ham.
Oskar har afsluttet sit STU-forløb på Hjembækskolen gennem hvilket, han har haft et praktikforløb hos en IT-vejleder. Dette har medført, at han har fået en elevplads (lærling) hos vejlederen, når han påbegynder sin erhvervs grunduddannelse (EGU) efter sommerferien.