Aflastningstilbud

Gode og nærværende oplevelser i trygge rammer

Nogle gange kan det være sundt for alle parter med et afbræk fra hverdagens fastgroede handlemønstre og gensidigt negative forventninger. Derfor tilbyder vi en aflastning, hvor børn og unge i aldersgruppen fra 10 til 18 år kommer på besøg hos os i en tidsbegrænset periode. Barnet eller den unge bor hjemme, men kommer på besøg hos os en fast dag om ugen eller f.eks. hver anden weekend – alt afhængigt af behovet.

Socialt samvær om sport

Hos os får den unge mulighed for at deltage i en række spændende aktiviteter - det foregår som regel sammen med andre unge, og der er altid miljøterapeuter med. Vi har tit sportsaktiviteter på programmet, som f.eks. kan være styrketræning eller andre former for sport. Ud over sportslige aktiviteter, tager vi også ofte på udflugter til nogle af attraktionerne i lokalområdet.

Nærværende voksne der lytter

Aflastningen handler om at give børn og unge en god oplevelse i trygge rammer sammen med andre børn og unge og nærværende voksne, der kan guide og vejlede i en bred pædagogisk forstand.

Moderne faciliteter

Hos Den Miljøterapeutiske Organisation går vi højt op i, at alle vores faciliteter skal være moderne. Dette gælder både værelser og opholdsrum samt i forbindelse med undervisningen. Når børn og unge er på besøg hos os, skal der ikke bruges energi på at tænke på dårlige omgivelser. Vi ønsker at give de unge den nødvendige ro, og derfor er det enormt vigtigt, at omgivelserne er gode. Et indbydende sted gør også, at de unge ønsker at komme tilbage.

Aflastning hos os giver rum til at være sig selv

Vi møder de unge med omsorg, åbenhed og respekt. Dette betyder, at det unge menneske får mulighed for at udfolde sig i fordomsfrie omgivelser. Tilgangen er anerkendende ud fra en forståelse om, at livet kan være svært samtidig med, at der ydes støtte til håndtering af de udfordringer, som den enkelte unge eller barn har.
Vores pædagogiske medarbejdere har forskellige sociale eller sundhedsfaglige og pædagogiske baggrunde, men fælles for dem alle er, at de er rummelige og har overskud og ressourcer til at tage hånd om unge med forskellige vanskeligheder.

Aflastning ved akut behov

Mange af de børn og unge der er i aflastning hos os har en fast aflastningsplads. Oplever du et akut behov for, at et barn eller et ungt menneske skal i aflastning, så kontakt os endelig. Det hænder nemlig, at vi har ledige pladser på nogle af vores adresser.

Vil du høre mere om vores aflastning? Så er du altid meget velkommen til at kontakte os enten på telefon 7023 2929 eller på mail dmo@dmo.dk. Ønsker I blot en rundvisning, så kontakt os også gerne.